РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ КОРПОРАТИВНИХ ВІДНОСИН В УКРАЇНІ: МИНУЛЕ, СЬОГОДЕННЯ, МАЙБУТНЄ

Володимир Роменський

Анотація


Доведено, що необхідність реформування системи корпоративних відносин в Україні є наслідком необґрунтованих рішень, що приймалися на різних рівнях управління економікою в період масової приватизації державного майна. На конкретних прикла­дах показано, що вирішення проблем тисяч акціонерних товариств потребує викорис­тання інноваційних підходів у корпоратив­ному управлінні. Обґрунтовано доцільність впровадження першочергових заходів у царині господарського права і корпоративного управління для узгодження інтересів учасників корпоративних відносин.


Ключові слова


корпоративні відносини; корпоративне управління; емітенти корпоративних прав; акціонерні товариства; товариства з обмеженою відповідальністю.

Повний текст:

XML

Посилання


Україна у цифрах у 2011 році: стат. зб. / за ред. О. Г. Осауленко. - К.: Держ. служба статистики України, 2012. - 250 с.

Звіт Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку за 2000 рік [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://www.nssmc.gov.ua/activities/annual.

Український фондовий ринок - 2011: впевненість, стійкість та зростання [Електронний ресурс] / К.: Нац. комісія з цінних паперів та фондового ринку, 2012. - Режим доступу: http://www.nssmc.gov.ua/activities/annual.

Інформаційна довідка щодо розвитку фондового ринку України протягом січня-червня 2012 року [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://www.nssmc.gov.ua/user_files/content/62/1343294748.pdf.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.