ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ НА ЯКІСТЬ ПРОДУКЦІЇ НА ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ З ВИРОБНИЦТВА ОДЯГУ

Вікторія Левкулич

Анотація


Обґрунтовано необхідність впровадження систем управління витратами, пов’язаними із забезпеченням та покра­щенням якості продукції на вітчизняних підприємствах з виробництва одягу, та висвітлено послідовність кроків, які для цього потрібно здійснити. На основі побудови діаграм Парето для кількості дефектів, виявлених на стадії міжопераційного та фінішного контролю, а також для вартості їх виправлення та на основі проведення АВС-аналізу виявлено «вузькі місця» в системі контролю якості на аналізованому підприємстві, що дало змогу розробити пропозиції по її вдосконаленню.


Ключові слова


система управління витратами на якість; діаграма Парето; АВС-аналіз; підприємства з виробництва одягу.

Повний текст:

XML

Посилання


Deming W. E. Out of the Crisis / Walter E. Deming. - Cambridge : MIT Center for Advanced Engineering Study, 1986. - 55 p.

Juran J. M. Quality Control Handbook / Joseph M. Juran. - Third Edition New York і McGraw-Hill, 1979.

Crosby P. B. Quality is Free / P. B. Crosby. - USA і Mentor Book, 1980. - 270 p.

Feigenbaum A. V. Total Quality Control / Armand V. Feigenbaum. - [3 ed.]. - New York і McGraw-Hill, 1991. - P. 111.

Shewhart W. Economic control of Quality of Manufactured Product / W. Shewhart. - N. Y. і D. Van Nostrand Co., 1931.

Детмер У. Теория ограничений Голдратта: Системный подход к непрерывному совершенствованию [Електронний ресурс] / У. Детмер. - Режим доступу: http://deming.ruІBooksІTeorOgrGoid.htm.

Гончаров В. В. Руководство для высшего управленческого персонала / В 3-х томах. Т. 2 / В. В. Гончаров. - М.: МНИИПУ, 2004. - 784 с.

Бєлінський П. І. Менеджмент виробництва та операцій і підруч. [для студ. вищ. навч. закл.] / Бєлінський П. I. - К.: ЦНЛ, 2005. - 623 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.